Ingen medicin – ingen bivirkninger

Cefaly er en metode til behandling og forebyggelse af migræneanfald. Metoden er baseret på mange års forskning i, hvordan nervesystemet fungerer. Den simple, men effektive metode – neuromodulation – består i at påvirke nervebanerne med ganske svage elektriske impulser og derved regulere niveauet for, hvornår man får anfald. Cefaly er således en metode, der ikke gør brug af medicin.

Der er desuden gennemført kliniske undersøgelser af flere tusinde patienter ved anerkendte universiteter i Europa, og der er ikke rapporteret bivirkninger ved anvendelse af Cefaly. Læs mere om forskningen bag Cefaly og de videnskabelige undersøgelser.

Sådan virker Cefaly

Om neuromodulation

Cefaly behandler migrænesmerter gennem neuromodulation. En stimulation, hvor smertesignalerne fra nervecentret mindskes ved, at der sendes elektriske impulser mod den store følenerve i ansigtet. Den patenterede Cefaly-behandling ændrer niveauet for, hvornår et migræneanfald udløses. Migræneanfaldene bliver mindre hyppige, mindre kraftige og forsvinder helt for nogle patienter.

Cefaly tilbyder migrænepatienter en effektiv elektro-terapeutisk behandlingsform, som leveres i form af et apparat, der er både komfortabelt, ergonomisk og let at bruge.

En elektronisk feedback-mekanisme

Muskel- og nerveceller er de eneste to typer celler, som reagerer godt på elektriske stimuli. Cefaly er udviklet specielt til at virke på nerveceller, som er påvirket af smerte. Cefaly virker ved, at smertefri, ufarlige, elektriske impulser påvirker de nerver, der udsender migrænesmerter.

Migræne- og hovedpinesmerter kommer fra trigeminusnerven – en forgrening af nerver, også kaldet ansigtets følenerve. Trigeminusnerven er en endorfin-producerende mekanisme, som transmitterer sanseindtryk om f.eks. berøring, temperatur og smerte fra ansigt og hovedbund til hjernestammen.

Cefalys design betyder, at den dækker denne forgrening og således virker på den største del af trigeminusnerven. Via en elektrode, som placeres midt på panden, danner Cefaly en forbindelse mellem migrænesmerterne og de elektriske impulser, som Cefaly udsender.

Cefaly udsender præcise og specifikt tilpassede elektriske impulser, som ufarligt og uden bivirkninger stimulerer ansigtets følenerve. Da impulserne produceres langsomt, lægger man ikke mærke til dem. Cefalys avancerede teknologi muliggør en elektronisk feedback-mekanisme, der tilpasser de elektriske impulser den enkelte brugers behov, således at Cefaly arbejder så effektivt og behageligt som muligt.

Mere specifikt påvirker Cefaly hjernens produktion af endorfin og de trykfølsomme fibre i ansigtets følenerve. Begge stimuleres, indtil de har nået et niveau, hvor smertestimuli føles mindre kraftige. Med et højere niveau af endorfiner ændres niveauet for, hvornår man får migræne, ved delvist at blokere smerternes adgang til nervesystemet.

cefaly_tete
Logo_Cefaly_Technology_bordeauxP145-grisP431